dinsdag 30 oktober 2007

Haagplantenseizoen

De eerste nachtvorst is geweest, het blad verkleurt en valt van bomen. De eerste tekenen dat de bomen en struiken in rust gaan voor de winter.

Voor ons ook het begin van het seizoen van de haagplanten en bomen. Vooral de haagplanten zoals beuk, haagbeuk en liguster zijn nu al in grote aantallen voorradig. 

Voor de stuntprijzen van dit jaar voor beuk en carpinus kunt u op de volgende pagina's terecht:

vrijdag 26 oktober 2007

Speciale openingsuren herfstvakantie

Dinsdag 30 oktober: uitzonderlijk geopend van 9u - 16u

Donderdag 1 november: (Allerheiligen) 9u - 16u

Nieuwsbrief 7: Kalken in de tuin!

De 7de editie van onze nieuwsbrief is uit en na te lezen op onze website: www.marechal.be

woensdag 17 oktober 2007

Promotie



Grote chrysanten: € 1.99/stuk



deze actie is beperkt in tijd en slechts geldig zolang de voorraad strekt.

Bruin blad in mijn buxus ?!

In buxusplanten is er dit jaar een vrij onbekende schimmelziekte doorgebroken. Vooral op het einde van de zomer hebben wij hier veel klachten en vragen over gekregen. Om dit op te vangen hebben we een nieuwsbrief verstuurd en een brochure op onze website gezet met de antwoorden.
Deze schimmel is vrij eenvoudig te bestrijden indien u gebruik maakt van de juiste bestrijdingsmiddelen.

Nog altijd komen er mensen langs in het tuincentrum die deze schimmel in de tuin hebben zodat we deze informatie via deze weg nog eens willen aanbieden: brochure buxusschimmel

Het is immers nog altijd noodzakelijk om te spuiten als deze schimmel opduikt.

maandag 15 oktober 2007

Promotie

Het plantseizoen trekt zich op gang, we zijn begonnen met het rooien van haagplanten. Als eerste zijn de taxusplanten gerooid, deze zijn nu beschikbaar in het tuincentrum.

Voor prijzen kunt u hier terecht: promotie van taxus baccata




deze actie is beperkt in tijd en slechts geldig zolang de voorraad strekt.

Promotie

Hedera helix 'Hibernica'  ( grootbladige klimop voor hagen en als bodembedekker)

€ 0.35 /stuk






deze actie is beperkt in tijd en slechts geldig zolang de voorraad strekt.

Bomen, hagen en heesters planten

De bladeren vallen van de bomen en de nachten worden koud. Het plantseizoen voor bomen en hagen gaat beginnen. Elk jaar rond begin november schieten de meeste mensen in actie om in hun tuin een stuk haag bij te planten, wat fruitbomen te zetten of gewoon de volledige tuin aan te leggen.

We willen u enkele tips meegeven om de voorbereiding goed te laten verlopen. Een tip daarvan is het transport van de planten. Het juiste of foute transport bepaalt of de planten gaan aanslaan of niet. Bomen en hagen worden veelal met een blote wortel verkocht en zijn zo zeer gevoelig aan uitdrogen tijdens het transport. Ze moeten dan ook zorgvuldig worden afgedekt met plastic, dekens of in een gesloten omgeving (bestelwagen, ...) vervoerd worden.

Hulp om van de aanplantingen een succes te maken vindt u bij onze planttips.

zondag 14 oktober 2007

Een droomgazon ?

Een mooi, perfect gazon bereikt u niet zo maar. Wat u zeker moet doen is bijmesten, tot 2 à 3 keer per jaar. Klinkt overdreven vindt u? Dat is het nochtans niet.

Indien u het toch overdreven vindt en te kostelijk kunt u de middenste bemesting laten vallen, maar de najaarsbemesting is echt een noodzaak. Deze meststof is aangepast aan de weersomstandigheden in het najaar en de winter. Het zorgt ervoor dat de groei van het gras stilvalt en dat de plant goed kan afharden waardoor ze beter bestand is tegen vorst en sneeuwval.

De volledige uitleg vindt u op onze website: www.marechal.be