vrijdag 7 december 2007

Kerstbomen: zoveel soorten (deel 3)!!

In voorgaande berichten hebben we het al gehad over de soorten kerstbomen. Nu we een kerstboom hebben gekocht willen we die zo lang mogelijk mooi houden natuurlijk. Hierna volgen enkele tips:

  1. Aankooptips: Controleer of de boom vers is. Wrijf met je vingers langs een tak en schud eens met de boom. Er mogen geen groene naalden afvallen. Let erop dat de boom in een pot zit met gaten zodat het overtollige water kan afgevoerd worden.
  2. Acclimatiseren: de boom staat bij ons gewoon in een onverwarmde serre. Het is aan te raden deze eerst een dagje in een koele berging of garage zetten om hem te laten wennen aan een hogere temperatuur. Daarna mag hij naar de woonkamer verhuizen waar een nog hogere temperatuur heerst.
  3. Standplaats: zorg ervoor dat de boom voldoende licht krijgt en geef geregeld water. Liefst op een plaats uit de tocht. Naast een deur die vaak open gaat wordt afgeraden. Liefst ook niet te dicht bij een verwarming of lamp. De hogere temperaturen zorgen voor een versnelde bladval.
  4. Water: geef regelmatig water. Zorg dat de pot in een onderschotel staat zodat het overtollige water weg kan.
  5. Terug uitplanten: Om de boom terug uit te planten buiten, moet hij weer even op een koele plaats om zich terug aan te passen. Maak een groot gat en probeer zoveel mogelijk aarde aan de plant te houden bij het uitplanten. Meng met bodemverbeteraar.

  

Geen opmerkingen: