donderdag 15 november 2007

Kerstster (Poinsettia of Euphorbia pulcherrima)

De kerststerren zijn er weer volop. Binnen zorgt deze prachtige plant voor kleur en gezelligheid tijdens deze koude en donkere periode.

De bloem van de kerstster is eigenlijk vrij onopvallend. Het bijzondere aan deze kamerplant zijn de felgekleurde schutbladeren. Deze zijn er inmiddels al in verschillende kleuren en in verschillende maten.

Normaal moet een kerstster zeer lang goed blijven, zelfs tot 6 maanden bij een goede en juiste verzorging. Hierna geven we enkele tips om uw kerststerren optimaal te verzorgen zodat u lang die gezellige sfeer in huis kunt houden.

  • Liefst een temperatuur tussen de 15°C en 18 °C. Niet lager als 12°C en niet hoger als 20°C.
  • Probeer temperatuurschommelingen te vermijden
  • Zoveel mogelijk licht maar geen rechtstreekse zon
  • Als de potgrond bovenaan droog aanvoelt, veel lauw water geven.
  • Het overtollige water uit het onderschoteltje verwijderen, een kerstster verdraagt geen natte voeten.
  • Te droge lucht in de kamer zorgt ervoor dat er bladval optreedt, of verkleuring van de bladranden
  • Eens in de week vloeibare meststof toedienen
  • Zet de plant niet bij een deuropening, tocht zal de plant niet overleven
Hopelijk kunt u met behulp van deze tips uw kerstster lang goedhouden zodat u er veel plezier aan kan beleven.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

in december 2008 een met glitter bespoten kerstster aangeschaft...het was een plaatje op tafel,maar kort na de feestdagen was het nog maar een triest plantje de bladeren waren hard en braken af met elke aanraking...ik heb hem toen verhuisd na de vensterbank en daar staat hij nu inmiddels 5 maanden later in volle glorie te groeien ondanks, dat wordt aangeraden hem uit direct zonlicht te laten, staat hij hier dus wel in de volle zon van sochtends 11 tot een uurtje of 5 in de middag en hij geniet hier toch wel van.iedere avond krijgt hij een water en meer extra's geef ik hem niet..was hij eerst maar 5 centimeter hoog inmiddels zijn we de 20 centimeters al voorbij en groeit hij lekker door....... khoop hem nog een tijdje te kunnen vertroetelen tis op dit moment een plezier hem in huis te hebben en als ik dan lees dat hij wel 6 maanden meekan wil ik daar natuurlijk 12 maanden van proberen te maken.....groetjes angelique

Anoniem zei

Ik heb een Kerstster van 3jaar oud bloeit nu nog ,ongelofelijk